Tjusningen med Norrland, hjälp mig nu!!

 Ja, nu är det så att min kära syster och hennes Stefan bor nere i Stockholm mot hans vilja ungefär, för att Annie var såååå leds på allt som Gve innebär. Så steffe sade; Ok, baby, let´s get into Sthlm for a year or so. everything for you! Sagt och gjort! Nu har det snart gått ett år och Stefano vill flytta upp igen med inte Angelo, hon har liksom glömt bort tjusningen med Norrland! (tjusningen med gällivare ids jag inte skriva, låter lite som en vit lögn)

Kan inte ni, mina 125 700 bloggläsare hjälpa mig att komma på bra grejer med våran vackra region i norr? Hon behöver lite pep-talk för att hennes fingrar förhoppningsvis ska börja klia av längtan hit upp! Lets make a list;

1. Det är nästan ingen stress här! Alla tar sin tid, största stressen inträffar på kinesen vid lunchtid typ..
2. Våra somrar är ljusa och vackra! Visst, 100 myggor på skallen och 250 knott i öronen, men hellre det än 1 fästing!
3. Våra vintrar behöver jag inte ens beskriva. Vem föredrar inte en vit vinter med snöflingor framför en grå och regnig?
4. Många gör lite som de vill här uppe, skotern till grannen och fyrhjulan till sandviken, det kallas frihet.
5. Här uppe blir man av lite segare virke. Vetenskapligt också, enligt någon undersökning är vi från nordliga breddgrader kortare än genomsnittet men får grövre benstomme för att klara klimatet. Kanske stämmer...?
6


Hej och hå, fullt schå!

Kände mig lite tvungen att uppdatera här på bloggen efter min systers (http://anniegotagun.bloggspace.se) hotfulla kommentarer. Som mina vänner vet om så hatar jag när folk ger mig order och brukar oftast ignorera dem men nu vågar jag ju inte!

Postat av: Annie

Hallå!, UPDATE NOW!

Postat av: Annie

Men dawn, NU FÅR DU FAN I MIG UPPDATERA!

Jag lovar, hon är inte att leka med. Och nu när hon ska köra oss till balen och fixa mitt hår måste jag ju sköta mig så jag inte får elkontakts-hår eller åka tercel till balen.. Fast hon har ju iofs lovat att bli plågad under en dressyrlektion på ljuvve så det hade jämnat ut sig ;)

Ni får vänta lite med klännings-bilder, min balklänning får bli färdig först. Har massor att göra! Sy klänning, träna till tävlingen, fixa körkortet (dvs plugga plugga plugga)!! Men det är roligt, lite positiv stress sådär =)

I söndags fick jag och Nina hjälp av Annette som satte Ljufur i pass. ljufur har ju aldrig blivit riden i pass medvetet, utan det har bara råkat bli ibland. Det gick faktiskt bra och jag fick göra slutor med honom vilket var lite klurigt. Alltid lika roligt att rida för en sån där superwoman som har lösningar och tips till alla små problem. Vips så bar han upp sig riktigt bra i tölten och jag kunde nästan åka häst! (Annie, jag hoppas du håller ditt löfte!)

På kristihimmelsfärd var det grillfest hos Sofie och det var riktigt trevligt med god mat och trevligt sällskap, dock trist att det slutade som det gjorde! Sedan på lördagen var jag på invigningsfest i en liten timring mitt ute i skogen i dokkas, bypojkarna hade renoverat och gjort den riktigt fin. Känns så roligt att Lina (http://yrettt.blogg.se) och jag har börjat bli mer samspelta, vi har inte haft så roliga perioder alltid. men det känns ännu tristare att hon snart blir en göteborgsbo. Eller det är väl så att man kan ta Lina ur hakkas men aldrig hakkas ur Lina!

Nej nu ska jag runda av här och bege mig 10 meter ner till min lilla mommo =) inte 10 meter straight neråt,


En symaskin och ponny

Idag har jag köpt en balbiljett så jag kan gå med min Jonte. Dock är det lite trist för Sannes del men jag tror att hon förstår. Har beställt tyg och skor nu, för er som inte vet så älskar jag att sy och det hade varit skam om min balklänning inte var sydd av mig! Vill ni att jag ska lägga upp bilder på klänningar jag sytt sedan?
  • Min nya symaskin! :)

Nina åker utomlands imorgon och det betyder att ansvaret över lilla Ljuffe är helt i mina händer i en hel vecka :) KUL!!
Ljufur är ju min halvfoderhäst. I början skötte jag honom, men när det kom på tal att han kanske skulle säljas stod jag inte ut med den tanken och gjorde det bästa av situationen. Mamma fick välja mellan en halv häst elIer en hundvalp, och även hon är ju betuttad i Ljufur så det var ett enkelt val! I framtiden, när jag tjänar egna pengar, köper jag honom gärna för han är som klippt och skuren för mig. (Det är ju något speciellt med ponnys!)

Trots att jag ofta får elaka och spydiga kommentarer om honom; fet isis, outbildad, liten och opropotionerlig(stort huvud), lat m.m så gillar jag honom verkligen och kommer på hur felbedömd han är!! Visst, det stämmer att han är fet, men liten och lat!? Njae, han är stor för att vara islandshäst.

Fick höra här om veckan att islandshästar i allmänhet är dåliga och inte kan någonting. Det stämmer inte! Tänk, vi har oftast 5 gångarter att hålla reda på och de gångarterna tjorvar till för varandra väldigt mycket. Det gör dem i sin tur väldigt svåra att rida och de flesta är extremt känsliga för sätet, då dom lär sig att byta gångart om man ändrar position litegrann. Det gör det svårt med särskilt galoppen. Ljufur kompenserar däremot med en stadig trav plus att han är väldigt mjuk i sidorna, mjukaste jag kan komma ihåg. Så snälla, se till att ni har ridit en islandshäst innan ni yttrar er om dem nästa gång!

Ljufur från Brattfors, 145 cm och stort huvud men älskad ändå!

Myndig (och mitt i allt väldigt poulär och omtalad)!

Ska sammanfatta min stora helg som slutade i total kaos! Hela valborg tog jag det lugnt och tänkte spara mig till my supersweet18 party som var på lördag, min födelsedag. Det hela började väldigt trevligt med gott fika och jättefina presenter (Tack allihopa, allt kommer till sin användning!). Efter ett tag blev det mer livat, musiken skruvades upp och the dancefloor var fullt! Nöjd som jag var över att min fest var så lyckad och inte ett dugg tråkig som jag oroade mig för, gick jag ut och tog frisk luft. Där ute var det trängre än på dansgolvet av okända ansikten! otrevliga sådana också. När dom fick veta vem som var festens prinsessa blev dom genast trevlig och påstod att vi hade varit bästa vänner när vi var små, att jag hade bjudit in dom, att dom hade kompisar där inne eller att att dom skulle ge mig presenter i massor! Like I care?

Kanske inte allt för svårt att gissa hur festen slutade. Ringde polisen när folk försökte fjutta eld på huset och förstöra grejer. polisen kom efter 3 timmar, när det var för sent. Är väldigt glad att mamma och Ola kom och slängde ut folk, först då sprang alla små oinbjudna fjortisar ut. Vilken makt man kan ha som förälder!

Hur kan oinbjudna människor vägra att gå ut när man ber dom? Visst, så är det att ha fest men när jag har varit på fest är jag ALLTID noga med att jag får vara där och visar hänsyn till husägaren, det är inte kul att få sitt hus våldtaget. Jag och många av mina kompisar är överens om detta var en sjuk fest. Vi har aldrig varit med om värre. Och till alla er oinbjudna, ni är så sjukt patetiska som hittar på hemska saker om mig och mina vänner bara för att ni blev utkastade. Och om ni gjorde er illa eller ramlade på vägen ut genom dörren får ni skylla er själv.

Och efter den lilla incidenten är det inte konstigt att man blir omtalad. eller populär. Populär då jag mitt i allt "kände" varenda kotte på festen, alla var min bästis! Och omtalad dagarna efter, har hört alla möjliga roliga rykten! Jag har tydligen blivit magpumpad, varit i slagsmål, blivit singel och ska enligt uppgifter ha skjutit en kille i benet med ett hagelgevär. Skoj att jag sticker några i ögonen, jag njuter ;)




RSS 2.0